Skip to main content

- Når skal jeg komme?
Konsertene starter presis. Du må derfor sitte på plass på det oppgitte klokkeslettet. Vi anbefaler at du kommer senest ett kvarter for konserten starter, gjerne før.

- Bak notene
Hvis du vil vite litt om musikken som spilles, kan du komme litt tidligere og få forhåndsinfomasjon om konserten på «Bak notene». Av og til får du møte kveldens dirigent eller solist. Det er gratis inngang og salg av forfriskninger. Informasjon om hvem som innleder finnes på våre nettsider under den enkelte konsert. Bak notene foregår kl. 18.30 før våre ordinære torsdags- og fredagskonserter i Glasshuset, i baren over billettskranken.

- Hvor lenge varer konserten?
Du finner informasjon om konsertenes varighet på våre nettsider under den enkelte konsert og i kveldsprogrammene som selges før konsertene.

- Garderober
Garderobenummer står på billetten. Garderobene holdes låst under konsert, men Oslo Konserthus tar ikke ansvar for tap av verdisaker.

- Servering
Serveringsdiskene på begge foajéplan er åpne før konsert og i pausen. Du kan bestille og betale pauseservering før konserten ved diskene for å unngå kø.

- Konsertprogram
Det lages program til de fleste konsertene. Her finner du fyldig informasjon om dirigent, solist og musikken. Når det fremføres verker med tekster trykkes tekstene, som regel også i norsk versjon. Programmene selges av egne programselgere i foajeen og inne i salen, i billettskranken og salgsdisken til Oslo-Filharmoniens Venner/Lawo Store i pausen.

- Hvis du kommer for sent
Kommer du for sent, slipper du dessverre ikke inn i salen før verket eller satsen er slutt. Du kan bli vist til andre plasser enn det som står på billetten for å forstyrre minst mulig. Hvis du må forlate salen før konserten er ferdig, bruk alltid dørene bak i salen.

- Klapping og hosting
Det er vanlig kotyme å klappe etter at hele verket er ferdig, og ikke mellom satsene. Hvis du er usikker, klapp når de andre klapper. Hosting og kremting virker meget forstyrrende på både de på scenen og andre publikummere. Utvis vanlig høflighet ved å hoste og kremte inn i ermet så stille du klarer og gjerne når musikken er sterk.

- Parkering
Man kan parkere rett under konserthuset, mot etterskuddsvis betaling. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at parkeringstiden skal løpe ut. Der finnes også plasser for bevegelseshemmede (også mot betaling).

- Kleskode
Man trenger ikke pynte seg for å gå på konsert med Oslo-Filharmonien!